Powered by Blogger.

Human Feeling Vs Traffic Light

"Eh, camne ar?"
Apa dia?

"Haritu saya pergi ke The Zone. Ramai tau saya nampak orang melayu. Takpe ke diorg sentuh-sentuh?"
Sentuh apa?

"Ala..club itu kan ada buat promosi, ramai orang melayu dalam tu. Laki perempuan ada, diorg menari pegang sama-sama. Is it allowable?"
Oh. Actually, even to come to the place is not good, prohibited. So, menari, minum arak, dan lain-lain tak boleh ar"

"Oh...tapi diorg tak minum arak pun. Minum coke saja. Tapi bila menari memang crazy"
Islam sebenarnya banyak memberi kebaikan kepada manusia (tak nak cakap Islam tuh banyak larangan), cuma manusia tak sedar. Lagi satu, melayu dan islam..is a different language.

"Kalau macam itu, coke pun tak elok ar"
Depend pd komposisi, memang tak elok pun minum selalu.

"Susah ar macam itu, kalau macam itu, i'll just follow my feeling. Easy"
Ok, macam ni. Ada satu junction yang takde traffic light. Pemandu kereta A bawak laju sebab dah lambat. Pemandu kereta B bawak laju juga sebab nak cari tandas. Sampai di junction, kereta bertembung. Sebab? traffic light takde, tapi masing2 fikir tindakan diorg betul. Ikut hati ar tuh. Walaupun masing2 berfikir dengan betul, tapi diorg masih tak dapat tau apa yang AKAN terjadi.




"Oh, i see your point. The traffic light can prevent the accident if we follow it. But, i got no traffic light"
Because u did not know the right traffic light....

Aku tak dapat nak habiskan ayat tuh.
Kereta dah sampai di kolej, keluar kereta. Sebab nk segera solat.

Betul ke tindakan aku time tuh?
Atau aku patut beritahu lagi tentang traffic light tuh?
Hidayah Allah itu mahal, kan? Usaha lagi.

+akufobia+  – (April 4, 2011 at 3:28 PM)  

kalau hidayah DIA murah sangat kang kita tak menghargai.plus tak berusaha mendapat kan nya bagi yang belum mempunyai.aleale.

akmarhisham  – (April 4, 2011 at 5:06 PM)  

ok, thanks jawab.
yg ttg 'betul ke tindakan aku time tuh?'..cmne lak ye?

time tuh, kena consider prkra mn satu?

+akufobia+  – (April 5, 2011 at 5:56 PM)  

boleh je tinggal kan+kalau nak sambung beritahu je la jumpa lain kali kita sambung borak pasal 'traffic light' tu.hee.[kanda-ku bersujud pada MU.]

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP